Aktualności - Twój partner w utrzymaniu czystości

Utrzymanie wysokiego poziomu czystości pomieszczeń hotelowych jest podstawowym elementem wpływającym na dobre samopoczucie gości. Niejednokrotnie ma decydujący wpływ na atrakcyjność danego miejsca i poczucie komfortu przebywających w nim osób. Ostatecznie właśnie te elementy bardzo często decydują, czy klient do nas wróci.

Uzyskanie czystości obiektu hotelowego według zasady: „szybko, dokładnie, tanio i ekologicznie” jest możliwe jedynie przy użyciu profesjonalnych preparatów chemicznych.

Stworzona przez VOIGT linia hotelservice jest kompleksowym rozwiązaniem, oferowanym branży hotelarskiej w zakresie utrzymania czystości.

W zależności od ilości miejsc noclegowych zalecamy stosowanie dwóch różnych technologii sprzątania pomieszczeń. W mniejszych hotelach zalecamy stosowanie preparatów w formule spray & wipe, które gwarantują błyskawiczne i efektywne stosowanie środka. W obiektach o większej ilości miejsc zalecane jest korzystanie ze skoncentrowanych środków czystości. Pełna efektowność koncentratów osiągana jest przy stosowaniu oferowanych przez VOIGT systemów dozowania.

Każdy z naszych preparatów został starannie przebadany i dopuszczony do sprzedaży przez Państwowy Zakład Higieny.

Satysfakcja klienta jest priorytetem każdego lokalu gastronomicznego i każdej restauracji. Czystość pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia stanowi pierwszy parametr oceny danej placówki przez konsumenta.

Drugim parametrem jest jakość i smak potraw, na które bez wątpienia wpływ ma wysoki poziom higieniczno-sanitarny kuchni. Kierując się więc dobrem klienta, po konsultacjach z restauratorami oraz dostawcami sprzętu gastronomicznego stworzyliśmy linię, która w sposób kompleksowy zapewnia utrzymanie czystości w obszarze gastronomicznym. Produkty w linii gastroline podzieliliśmy na 6 grup, w których znajdują się m.in. preparaty do mycia naczyń, usuwania przypalonego tłuszczu, mycia lad, chłodni, dezynfekcji czy bieżącego utrzymania czystości wszelkich powierzchni zmywalnych. Wraz z preparatami oferujemy profesjonalne systemy dozowania, które zapewniają wzrost bezpieczeństwa pracy i kontrolują zużywanie preparatu w optymalnych ilościach. Organizujemy szkolenia, na których uczestnicy zdobywają  wiedzę w zakresie ogólnych zasad utrzymania czystości, optymalizacji kosztów sprzątania oraz podstaw systemu HACCP.

Linia profiline dedykowana jest do szeroko rozumianego profesjonalnego rynku utrzymania czystości. Głównym beneficjentem produktów są firmy sprzątające, do których dyspozycji oddajemy ponad 60 preparatów chemicznych.

Kod kolorystyczny:

VOIGT jako jeden z kreatorów branży producentów profesjonalnych środków czystości zdecydował się dostosować kolor szaty graficznej do czytelnego i pożądanego przez rynek usług czystościowych kodu kolorystycznego. Sześciu grupom produktowym zostało przypisane sześć kolorów:

 -  czerwony dedykowany produktom do mycia sanitariatów
 - pomarańczowy przeznaczony dla środków do mycia powierzchni podłogowych
- zielony dla środków do gruntownego czyszczenia powierzchni
- niebieski to płyny do utrzymania czystości powierzchni ponadpodłogowych
- grupa srebrna to dyspersje polimerowe 
- grupa fioletowa oznacza preparaty przeznaczone do mycia i dezynfekcji

Przypisanie produktów do poszczególnych grup kolorystycznych i zastosowanie spójnej kolorystycznie korkoklapki ma  na celu m.in. zapobieganie pomyłkom związanym  z nieodpowiednim dobraniem środka do dedykowanego obszaru zastosowania.

Belgijski producent produktów do czyszczenia przeszkleń specjalizuje się między innymi we wdrażaniu rozwiązań dla użytkowników biznesowych, przykładając dużą wagę do oszczędności. Opatentowane rozwiązania Moerman oznaczają niewielką inwestycję w profesjonalny sprzęt, która przekłada się na znaczący spadek czasu pracy, a co za tym idzie – dużą oszczędność pieniędzy. 

Dezynfekcyjny preparat do mycia urządzeń chłodniczych i powierzchni ze stali szlachetnej o spektrum działania bakteriobójczym i grzybobójczym.

Gotowy do bezpośredniego użycia płyn dezynfekcyjno- myjący w sprayu do powierzchni ze stali szlachetnej, urządzeń odpornych na działanie kwasów oraz powierzchni emaliowanych. Szczególnie zalecany do stosowania w przemyśle spożywczym, cateringu, gastronomii, kuchniach hotelowych i obiektach branży HoReCa. Do mycia i dezynfekcji lodówek, lad chłodniczych, pojemników GN, mebli ze stali szlachetnej, zlewów, blatów, krajalnic. Wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze. Produkt służy do dezynfekcji powierzchni mających i niemających kontaktu z żywnością.
 

pH: 3/*/5

Opakowanie: 0,6l

Połączenie ekologii z ekonomią stosowania - taki jest nasz cel tworzenia preparatów chemicznych. Każdy z nich jest sklasyfikowany przez uprawnioną osobę i posiada karty charakterystyki. Jest ona dostępna na prośbę każdego klienta.

Wszystkie nasze preparaty czyszczące posiadają Świadectwa Jakości Zdrowotnej, gwarantuje to, że nie stanowią zagrożenia dla zdrowia i życia człowieka. Państwowy Zakład Higieny dopuścił wyselekcjonowane  preparaty do przemysłu spożywczego, do powierzchni mających kontakt z żywnością.